Tort cu afine de padure

de silvi0ara in Torturi, 14 Feb 2010 | 2768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat blatul
  • 3 linguri zahar
  • 100ml apa
  • Pentru crema:
  • 400g iaurt cremos
  • 300g smantana de 15% grasime
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
  • 400ml frisca lichida La Dorna de 35%grasime
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine de padure:

Blatul:


Galbenusurile cu zaharul,praful de sare si vanilia se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volulmu,se adauga faina,se omogenizeaza si la safarsit se adauga albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de sus in jos.Se pune aluatul intr-o forma de tort(diametru 23) tapetata cu hartie pergament si se coace la cuptorul incins la 180gC timp de 15 minute.pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.Se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in doua Si il insiropam.Se face un sirop clasic din zahar si apa fierbinte.


Crema:


Se amesteca iaurtul cu cele 5 linguri de zahar si zeama de lime,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la innmuiat gelatina in 100ml apa rece,apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta.Apoi o adugam in crema de iaurt si smantana.Lasam la rece. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de sus in jos.Se obtine o crema spumoasa.


Pregatire afine:


Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.


Finisare:


Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de celofan(din cel alimentar),se aseaza primul blat insiropat si se pune trei sferturi din crema,peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop si cu ajutorul unui betisor de frigaruie amestecam in crema.Punem deasupra si cealalta jumatate de blat si o acoperim cu crema lasata.Adaugam restul de afine pe toata suprafata tortului.

Pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet.Folosim siropul rezultat din fierberea afinelor.Se intinde gelatina pe toata suprafata tortului.Se da la rece pentru 4-5 ore.Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.


Este foarte racoritor si bun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Teo 1

14.02.2010, 18:28

afinele sunt bune oricum , dar in crema de tort sunt o delicatesa!

diana_k 1

14.02.2010, 20:11

foarte apetisanta feliuta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort de post