Tort 3 Chocolates - reteta cu nr.100

de Lavinia in Torturi, 21 Feb 2013 | 4779 vizualizari

 

La multi ani Buni!Pentru decoratiune m-am insipirat de pe bucatariacaseinoastre.blogspot.ro

 

INGREDIENTE

  • Blatul de baza:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 25 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 vf cutit praf de copt
  • Decoratiuni blat:
  • 30 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 1 albus
  • 35 g faina
  • 10 g cacao
  • Blat joconde:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 vf lingurita sare
  • 130 g pudra de migdale(eu am folosit faina ca nu am avut)
  • 40 g faina
  • 15 g unt topit si racit
  • 2 albusuri
  • 30 g zahar
  • Crema 1:
  • 100 g ciocolata neagra+75 ml frisca lichida
  • 130 g frisca lichida batuta
  • 1 lingurita gelatina granule
  • Crema 2:
  • 100 g ciocolata cu lapte+75 ml frisca lichida
  • 130 g frisca lichida batuta
  • 1 lingurita gelatina granule
  • Crema 3:
  • 100 g ciocolata alba+75 ml frisca lichida
  • 130 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingurita gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 3 Chocolates - reteta cu nr.100:

Prima data pregatim blatul de baza. Batem ouale cu zaharul timp de 15 minute. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Tapetam o tava de tort (20 cm) cu unt si cacao si coacem blatul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit. Il scoatem din forma si il lasam la racit.


Intre timp pregatim blatul decorativ. Frecam untul spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul si faina amestecata cu cacaua. Crema obtinuta o punem intr-un posch/punga taiata in varf si formam modelul dorit (inimioare,stelute,liniute) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la frigider timp de 30 de min timp in care pregatim blatul.


Mixam ouale cu zahar timp de 5 minute. Adaugam faina amestecata cu pudra de migdale si sarea (in cazul meu doar faina si sarea) si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia. Adaugam untul topit si albusurile batute spuma cu 30 g zahar.


Scoatem tava de la frigider si turnam aluatul peste decoratiuni si nivelam cu mare grija pentru a nu atinge decoratiunile. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace cca 15 minute. Se scoate din cuptor si se presara zahar pudra pe toata suprafata.Se lasa la racit 5 minute apoi se intoarce invers si se inlatura hartia de copt.


Punem blatul de baza in tava tapetata cu folie.(20 cm) Din blatul joconde se taie o sectiune pe lungime care se aseaza pe verticala in interiorul inelului de tort.Se masoara inca o fasie de blat apoi se aseaza in inel in continuarea primei.


Pentru prima crema topim ciocolata cu frisca apoi adaugam gelatina hidratata in 30 ml apa rece timp de 5 min. Lasam cateva minute la racorit dupa care adaugam frisca batuta si omogenizam bine compozitia.


La fel procedam si cu celalalte creme.


Punem peste blat crema de ciocolata neagra, crema de ciocolata cu lapte si crema alba. Dam tortul la rece pentru minim 5 ore(eu l-am lasat peste noapte)


Am facut 2 torturi dar au disparut foarte repede.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 3 Chocolates - reteta cu nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lavinia 1

22.02.2013, 15:50

multumesc

Valclaudia 1

22.02.2013, 21:42

grozav!

Lavinia 1

22.02.2013, 22:04

multumesc Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bere bruna