Desert cheesecake cu zmeura

de Aletta in Torturi, 5 Mai 2017 | 3279 vizualizari

 

Imi plac prea mult aceste cheesecake-uri, reteta este dupa a lui Merisor, cheesecake-ul ei cu capsuni, eu l-am facut si cu zmeura, fructe de padure, iese delicios.

 

INGREDIENTE

Blatul de biscuiti:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit

Crema de mascarpone :

  • 250 g mascarpone
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lingurite esente vanilie
  • un varf cutit de sare

Crema de zmeura:

  • 150 crema de branza
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g zmeura
  • 5 g gelatina
  • un varf cutit de sare

In plus:

  • 300 g zmeura
  • 50 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu zmeura:

Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul blenderului, am adaugat untul topit, se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu folie alimentara, tava de 20 cm am folosit eu. Se baga la frigider pana facem crema.

Gelatina se pune la inmuiat.

Mascarponele l-am mixat cu branza de vaci, zaharul, sarea, zaharul vaniliat si esenta.

Se adauga cele 150 g frisca mixata. Se amesteca delicat, se adauga si gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi.

Se adauga peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se baga la frigider.

Pregatim crema de zmeura:

Se pregateste gelatina.

Zmeura am dat-o prin blender, branza se mixeaza cu zaharul, praful de sare, apoi se adauga si frisca mixata, se amesteca delicat. Se adauga gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi, se amesteca energic, se adauga piureul de zmeura, se amesteca.

Se pune peste cealalta crema deja intarita, se da din nou la frigider.

Se orneaza cu frisca si zmeura, eu am facut un jeleu din zmeura, 2 linguri de zahar, se lasa pe foc mic pana se ingroasa, se da prin blender, se adauga si putina gelatina cam 2 grame.

Se lasa la frigider, preferabil, peste noapte.

 

TIPS-URI

1

se poate inlocui cu capsuni, fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

06.05.2017, 09:35

Buuna !!!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:32

Mmmm, nu pot refuza!

kytz 1

17.06.2017, 12:59

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca