Desert cheesecake cu zmeura

de Aletta in Torturi, 5 Mai 2017 | 1089 vizualizari

 

Imi plac prea mult aceste cheesecake-uri, reteta este dupa a lui Merisor, cheesecake-ul ei cu capsuni, eu l-am facut si cu zmeura, fructe de padure, iese delicios.

 

INGREDIENTE

Blatul de biscuiti:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit

Crema de mascarpone :

  • 250 g mascarpone
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lingurite esente vanilie
  • un varf cutit de sare

Crema de zmeura:

  • 150 crema de branza
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g zmeura
  • 5 g gelatina
  • un varf cutit de sare

In plus:

  • 300 g zmeura
  • 50 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu zmeura:

Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul blenderului, am adaugat untul topit, se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu folie alimentara, tava de 20 cm am folosit eu. Se baga la frigider pana facem crema.


Gelatina se pune la inmuiat.


Mascarponele l-am mixat cu branza de vaci, zaharul, sarea, zaharul vaniliat si esenta.


Se adauga cele 150 g frisca mixata. Se amesteca delicat, se adauga si gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi.


Se adauga peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se baga la frigider.


Pregatim crema de zmeura:


Se pregateste gelatina.


Zmeura am dat-o prin blender, branza se mixeaza cu zaharul, praful de sare, apoi se adauga si frisca mixata, se amesteca delicat. Se adauga gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi, se amesteca energic, se adauga piureul de zmeura, se amesteca.


Se pune peste cealalta crema deja intarita, se da din nou la frigider.


Se orneaza cu frisca si zmeura, eu am facut un jeleu din zmeura, 2 linguri de zahar, se lasa pe foc mic pana se ingroasa, se da prin blender, se adauga si putina gelatina cam 2 grame.


Se lasa la frigider, preferabil, peste noapte.


 

TIPS-URI

1

se poate inlocui cu capsuni, fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

06.05.2017, 09:35

Buuna !!!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:32

Mmmm, nu pot refuza!

kytz 1

17.06.2017, 12:59

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac