Desert tort Padurea Neagra

de katty in Torturi, 13 Iun 2020 | 3612 vizualizari

 

 Un tort clasic, delicios cu blaturi de cacao, ciocolata neagra, frisca naturala, visine si ...un pic de alcool.
Si pentru ca aveam de sarbatorit ceva foarte important pentru mine m-am gandit ca acum este momentul sa il incerc.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingura cacao neagra
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    Crema:
    • 500 gr smantana de frisca 30% grasime
    • 200 gr frisca vegetala
    • 3-4 linguri zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat bourbon
    In plus:
    • 400 gr visine congelate
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 100 ml apa
    • 100 gr zahar
    • 1 lingura palinca de caise(in loc de lichior de cirese)
    • cirese proaspete pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Padurea Neagra:

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si cernem peste oua. Amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor pana trece proba scobitorii, il scoatem si il lasam la racit, apoi il impartim in 3 felii egale.

Punem intr-o craticioara apa si zaharul si fierbem pana se leaga un sirop grosut. Punem visinele congelate si amestecam usor, ca toate visinele sa ajunga in siropul fierbinte. Le lasam 5 minute, apoi le scurgem printr-o sita. In  zeama ramasa vom pune lichiorul de visine sau alt alcool si vom insiropa tortul

Mixam smantana de frisca. Cand este batuta pe jumatate, adaugam zaharul pudra si pe cel vanilat si mixam in continnuare avand grija sa nu taiem frisca. Mixam frisca vegetala si o amestecam cu frisca din smantana obtinand astfel o frisca mai vartoasa, cu gust dulce-acrisor de frisca naturala. Radem ciocolata neagra.

Incepem sa montam tortul direct pe platou. Punem un blat pe care il insiropam, apoi un strat de frisca.Adaugam din loc in loc visine, apoi presaram ciocolata rasa.Continuam asa si cu celelalte blaturi.Imbracam tortul in frisca. Ornam tortul cu moturi de frisca, cirese proaspete fara samburi si ciocolata rasa.

Dam tortul la rece pentru cateva ore.

TIPS-URI

1

puteti folosi fructe din compot

2

puteti renunta la frisca vegetala, marind cantitatea de frisca naturala

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

15.06.2020, 08:46

delicios!

Rocsi 1

15.06.2020, 19:47

Este tare fain acest tort, iar ciresele proaspete sunt grozave in interior!

dantes 1

17.06.2020, 10:54

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)