Tort Diplomat cu capsuni "64 "

de nadina73 in Torturi, 3 Oct 2010 | 19782 vizualizari

 

Daca tot am vazut la anamaria ca a facut tort lui mosu ,am pus si eu tortu lui mosu nostru(tatal meu)care pe 29 septembrie a implinit 64 ani,LA MULTI ANI -tati si mosu(copii i spun tatalui meu "mosu")

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 2 pahare de zahar
  • 2 pahare de lapte caldut
  • 250 g capsuni
  • coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic gelatina capsuni
  • 30 g gelatina folie
  • 1 kg frisca+500 pt decor
  • bombonele-decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu capsuni "64 ":

Se dizolva gelatina folie in putina apa ,dupa care se pune  in laptele caldut.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ,coaja rasa de portocale,dupa care se amesteca cu gelatina de capsuni si laptele caldut amestecat cu gelatina folie. Se amesteca pana se ingroasa ca o smantana foarte groasa. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu  10 albusuri batute spuma si  1 kg de frisca batuta.

Asamblare :

Se pune folie transparenta intr-o tava rotunda mai mare  sau o cratita mai lata cum doriti sa fie   forma tortului.Se pun feliute de capsuni taiate foarte fin inclusiv pe laterale,se toarna din compozitia cu frisca se pun piscoturile inmuiate in putin lapte(optional) se acopera cu folie de plastic si se da la rece pana  a doua zi sau peste noapte.Se decoreaza cu frisca si bombonele si piscoturi.

Sectiune taiata mai greu , am serbat ziua lui mosu' (tati) la iarba verde la gratar

PS:din cantitatile de mai sus am mai pregatit si un tortulet mai mic pt pitici (poza nu am)

TIPS-URI

1

din cantitatile de mai sus va rezultat un tort imens, suficient sa ajunga pentru o gasca  de 20 persoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni "64 "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Adinacarla 1

05.10.2010, 12:52

La Multi Ani!!! tatalui tau
Si fetele mele ii spun tatalui meu tot "mosu""
Delicios tort.

marieta 1

06.10.2010, 00:40

bun si frumos tortul !!LA MULTI ANI TATALUI TAU CU MULTA SANATATE!!!!

epurasha2bb 1

07.10.2010, 07:57

La multi ani tatalui tau! sa va traiasca inca multi ani de acum incolo, un bunic e nepretuit mai ales pentru baieti cum ai tu! super tortuletul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama