Tort de mere,neornat

de kamy in Torturi, 10 Sep 2011 | 3619 vizualizari

 

Bun si neornat...."la mosie"nu am avut frisca,dar va asigur ca a alunecat urgent,nu ne-a stat in gat.

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 5 oua
  • 5 ling.zahar pudra
  • 5 ling.faina
  • 2 ling.zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.unt sau margarina+1 cub
  • gem
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere,neornat:

Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi.


Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra cu unt,se presara scortisoara pe fiecare si se baga in cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie putin.


Intre timp facem pandispanul.Batem bine albusurile dupa care adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intaresc bine.Adaugam galbenusurile pe rand(mixerul la viteza mica)dupa care faina,cate putina,amestecand usor cu o lingura ,de jos in sus.


Cand merele s-au inmuiat,punem gem mai tare in gaura ramasa de la casuta cu samburi,punem deasupra pandispanul,il nivelam si lasam la cuptor,la foc mic, pana capata o culoare aurie.Scoatem cratita din cuptor,o lasam sa se raceasca putin,cu un cutit,desprindem usor marginile,punem un platou deasupra si intoarcem tortul,care v-a fi cu merele deasupra.Sucul de la mere,cu untul si zaharul,va insiropa putin blatul.


Il puteti orna,daca aveti chef,timp si cu ce.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

mere se pun cate incap in cratita

2

eu am folosit gem de gutui

3

puteti amesteca gemul si cu nuca maruntita,migdale maruntite....

4

tortul e gata daca trece pandispanul testul scobitorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere,neornat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

kamy 1

14.09.2011, 09:29

mamaie...multumesc

deyutzky 1

14.09.2011, 14:01

kamy 1

14.09.2011, 14:08

deyu.....ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu branza de vaci