Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 21 Noi 2020 | 273 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai pregatit un tort. Am facut putina ordine prin dulapul cu produse si am mai gasit niste ciocolata cu indulcitor, asa ca m-am gandit sa nu o las acolo uitata si sa fac ceva bun cu ea. Am zis ca fac o prajitura, o tarta, insa am ajuns la un tort. A iesit minunat, fara zahar, iar crema de ciocolata neagra cu cea de fructe de padure s-a combinat perfect. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri ulei
    • 3 linguri zeama de lamaie
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita praf de copt
    Pentru crema de ciocolata neagra:
    • 150 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 50 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de fructe de padure:
    • 150 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 50 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr mascarpone
    • 250 gr fructe de padure
    • 1 lingura indulcitor pulbere
    • 1 lingura amidon
    In plus:
    • 5 linguri pline dulceata de zmeura cu visine cu indulcitor
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri indulcitor pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • sirop de vanilie (apa + indulcitor + vanilie)
    • mure
    • frunze de menta
    • banuti de ciocolata fara zahar
    • bucatele de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si fructe de padure:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja de lamaie. Cerneti faina, o incorporati impreuna cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie, o nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. O scoateti din cuptor cand este gata si coaceti a doua foaie. Le lasati sa se raceasca. Puteti opta si sa coaceti blatul intreg si apoi sa il taiati.


Crema de ciocolata neagra: Puneti ciocolata neagra cu smantana intr-un vas de inox, o topiti pe baie de aburi. O dati deoparte si o lasati 5 minute la racorit. Mixati mascarponele, apoi adaugati ciocolata topita si mixati pana obtineti o crema spumoasa, dar nu mixati prea mult sa nu se taie.


Crema de fructe de padure: Fructele de padure (decongelate) le amestecati intr-o cratita cu indulcitorul si amidonul. Le transferati pe foc, amestecati continuu pana se ingroasa, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca. Topiti ciocolata alba cu smantana pe baie de aburi, o lasati 5 minute la racorit. Mixati mascarponele, apoi adaugati ciocolata topita si mixati usor. Adaugati amestecul de fructe de padure rece, mixati pana sunt incorporate. Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Il insiropati putin, apoi ungeti blatul cu gem. Adaugati crema de ciocolata neagra, o nivelati. Ar trebui sa dati acum tortul 30 de minute la frigider, dar eu am trecut peste aceasta etapa. Puneti crema de fructe de padue, o nivelati usor, apoi a doua foaie de blat pe care o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana rece o mixati pana incepe sa prinda putin volum, adaugati indulcitorul pudra, vanilia si mixati pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca. Eu am ales sa il ornez cu mure congelata, banuti de ciocolata, menta, bucatele de zmeura si putin sclipici comestibil, iar din frisca am facut cateva moate.


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

22.11.2020, 19:30

Gherca Daniela 1

23.11.2020, 16:38

cat este de frumos si cu siguranta super bun!

Rocsi 1

25.11.2020, 18:05

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama