Tort Vasile

de Ancutsa in Torturi, 4 Ian 2017 | 2081 vizualizari

 

De onomastica tatei, dar si pentru Revelion, am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu  frisca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 10 linguri nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g unt 82% grasime
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita cafea.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta de rom dupa gust
  • 4 linguri zahar.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • bombonele decorative verzi
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • flori de napolitana.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vasile:

  

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 35 de minute. Dupa ce este gata, se lasa la racit.

 Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5, iar dupa ce se ia focul, se adauga in sirop esenta preferata, eu am folosit esenta de rom.

 

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua si il insiropam.

  Crema de unt:

Se bate cu mixerul untul cam un minut, pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt.

 Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa (daca ramane prea moale, florile nu vor avea forma, iar daca e prea tare, se va orna cu greutate si se va strange la frigider). Se decoreaza tortul cu frisca, artificii facute din coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, flori si ornamente de zahar.

 Se da la frigider inainte de servire.

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/tort-vasile-revelion-2017.html

 

 

TIPS-URI

1

Sfatul meu: taiati tortul, nu in 2 parti egale, ci baza mai groasa, iar stratul de deasupra un pic mai subtire ca baza. Acest lucru ne va ajuta ca tortul sa-si sustina mai bine greutatea (cand va fi insiropat si plin de crema) si sa nu se pleosteasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vasile" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Be My Valentine