Tort "Foret Noire"

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2012 | 4533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 50 miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura de visine:
  • 300 g visine
  • 15 g faina
  • 60 g zahar
  • Blat de ciocolata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 5 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 30 g faina
  • Crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 25 ml visinata/kirsch/cognac
  • 5 g gelatina alimentara
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • 150 g fasii de ciocolata crema de ciocolata frisca
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Foret Noire":

Blatul alb:


Se topeste untul ,cand s-a racit se amesteca cu mierea ,vanilia,zaharul si ouale apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.


Umplutura de visine:


Se pun visinele cu zaharul pe foc si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga faina amestecata cu putina zeama de visine.


Blatul de ciocolata:


Se topeste ciocolata cu putin lapte sau frisca si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata topita, cacaua si faina, apoi se adauga albusurile batute spuma.


Crema alba:


Se topeste ciocolata cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Se fierb pe baie de aburi galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa. Se bat 200 ml frisca bine, se adauga treptat crema de galbenusuri, ciocolata topita si alcoolul. Se hidrateaza gelatina conform instructiunilor dupa plic si se adauga cremei.


Crema de ciocolata:


Se topeste ciocolata cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Se fierb pe baie de aburi galbenusurile/zaharul/laptele pana se ingroasa. Se bate frisca bine se adauga crema de galbenus, ciocolata topita si gelatina hidratata.


Asamblare: Blat alb, umplutura de visine, blatul de ciocolata, crema alba, crema de ciocolata


Se imbraca tortul in frisca sau se ung marginile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu fasii de ciocolata.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Puteti insiropa blatul de ciocolata cu putin compot de visine si 2-3 lingurite de visinata.

2

Tortul este mai bun a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Foret Noire"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

Lavinia 1

17.11.2012, 09:26

Da este un tort foarte fin si gustos!Multumesc

T I M E A 1

17.11.2012, 14:12

foarte bun tortul

Lavinia 1

17.11.2012, 16:18

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!