Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

de madi_marin in Torturi, 7 Mai 2020 | 4392 vizualizari

 

Un tort delicios! Blaturi fără făină, spumă aerata de ciocolată neagră şi jeleu de zmeură şi coacăze! O combinaţie de idei de pe,, Pastry-Workshop,, şi ,, Pasiune pentru bucatarie,,

 

INGREDIENTE

2 blaturi 15 cm diametru :

  • 66 g ciocolată neagră
  • 66 g unt
  • 40 g gălbenuş
  • 66 g zahăr
  • 65 g albus
  • 13 g cacao
  • un praf de sare
  • facultativ 3 biscuiţi crocanţi

Mousse de ciocolată neagră :

  • 170 ml lapte
  • 80 g gălbenuş
  • 30 g zahăr
  • 4 g gelatină praf + 18 g apă
  • 180 g ciocolată neagră
  • 200 ml frişcă lichidă rece

Jeleu de fructe roşii :

  • 200 g amestec de fructe roşii ( zmeură şi coacăze sau alte fructe preferate)
  • 50 ml apă + 2 linguri pentru gelatină
  • 80 g zahăr
  • 6 g gelatină
  • 1 linguriţă amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii:

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte.

Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă ( cca 5 min). Compoziţia obţinut se strecoară de seminţe şi eventualele codiţe. Sosul fin obţinut se pune într-un vas cu diametrul de 15 cm căptuşit cu folie alimentară şi se pune la congelator până la utilizare.

Pentru mousse : se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se dilează cu laptele fierbinte. Se pune totul la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă puţin şi se spumează ( cca. 3 – 4 min).

Peste crema caldă se adaugă gelatina hidratată şi lichefiată la foc mic pentru câteva secunde, apoi totul se toarnă peste ciocolata. După ce s-a topit ciocolata , se omogenizează bine compoziţia şi se spumează pentru câteva secunde cu mixerul vertical ( cel cu cuţit). Se lasă la răcorit , apoi se adaugă frişca bătută spumă semi  – tare.. Se dă la frigider.

Pentru blaturi :

Ciocolata se topeşte cu untul şi se lasă deoparte.

Gălbenuşul se mixează cremă cu 33 g zahăr până se dizolvă de tot.

Albuşul se spumează şi el cu restul de 33 g zahăr..

Ciocolata topită cu unt se adaugă peste crema de gălbenuşuri, apo se adaugă şi cacaoa cernută şi praful de sare.

Acum se pot adăuga după preferinţă biscuiţii mărunţiţi.

Se cântăreşte compoziţia şi se împarte în 2 părţi egale.

Forma detaşabilă de 15 cm se tapetează pe fund cu hârtie de copt , se pune o parte din compoziţie, se nivelează şi se coace la 180 grade pentru 15 minute încălzire sus/jos fără ventilaţie, apoi încă 2 min cu ventilaţie. Se scoate la răcit pe un grătar. La fel se procedează şi cu blatul 2.

Asamblare : forma în care am copt blaturile se tapetează peste tot cu folie alimentară. Jos se pune un blat, un strat de mousse, jeleul de fructe, strat de mousse, blat şi deasupra mousse. Se dă la frigider până a doua zi. Se poate orna după imaginaţie cu fructe şi pudră de cacao.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura