Tort cu mousse de ciocolata si crema de capsuni

de mikidaniro in Torturi, 20 Apr 2012 | 4273 vizualizari

 

Pentru masa de Paste am vrut un tort lejer,dar totusi cu ciocolata:).Aveam in plan un tort cu pere,dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ,am facut aceasta combinatie care noua ne-a placut tare mult si cu siguranta o voi repeta cat de curand:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingutita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata
  • 350 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata (eu am pus jum neagra,jum cu lapte)
  • 2 linguri rom
  • Crema de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lichior cirese sau visine
  • 5 linguri zahar cu varf
  • 50 ml lapte condensat
  • 1 plic tort gelee
  • Pentru ornat:
  • capsuni
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si crema de capsuni:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava mai mare decat cea in care facem tortul,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei.Optional puteti amesteca un sfert de compozitie cu o lingura de cacao si una de rom pentru a obtine un efect marmorat. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 15-20 de min.,in functie de cuptor.


Mousse de ciocolata:


Topim ciocolata in 150 ml frisca(atentie!nu trebui sa fiarba) si lasam sa se raceasca.Cand s-a racit,adaugam romul,mixam restul de frisca si incorporam treptat compozitia cu ciocolata.


Crema de capsuni:


Taiem capsunile in 4 sau 6 si le punem la fiert cu zaharul.Dupa 2-3 min adaugam tort gelee amestecat cu lichiorul si mai lasam 1-2 min.(pana incepe si se ingroasa lichidul).Separam capsunile de lichid cu ajutorul unei strecuratori si lasam la racit,amestecand din cand in cand in jeleul format.Intre timp mixam frisca impreuna cu 50 ml lapte condensat,iar cand jeleul s-a racit il incorporam treptat in frisca mixand la viteza mica.La sfarsit adaugam capsunile,amestecam usor si punem crema peste mousse.


Tortul:


Intr-o tava punem inelul detasabil al formei de tort,decupam baza blatului,iar partea care ramane o punem pe marginea inelului.Adaugam mousse-ul de ciocolata,apoi crema de capsuni si dam totul la rece pentru minim jumatate de ora.Intre timp spalam capsunile si le lasam sa se usuce sau le stergem cu un prosop de hartie.


Topim pe baie de aburi ciocolata,untul si 100ml frisca,apoi lasam sa se raceasca un pic(nu trebui sa se intareasca).Luam cate o capsuna,o dam prin glazura si o punem pe tort,apoi restul de glazura se intinde uniform peste tort turnand din mijloc.Dam totul la rece pana se intareste glazura,apoi scoatem inelul formei de tort,mixam frisca ramasa si ornam tortul.


 

TIPS-URI

1

eu am vrut mai multa ciocolata,am mai topit 75-100g ciocolata si am pus peste fiecare capsuna cu ajutorul unei lingurite

2

pentru o taiere a tortului mai estetica folositi un cutit pe care l-ati tinut in apa fierbinte 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mikidaniro 1

27.04.2012, 21:42

Multumesc mult,bucatarasi pt urari!un
,o si o pt fiecare!

mirela0911 1

27.04.2012, 22:41

La multi ani cu bucurii si impliniri! bun tort

mikidaniro 1

28.04.2012, 16:42

Multumesc pt urare,Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee