Tort Inimioara

de mena29 in Torturi, 17 Feb 2011 | 7052 vizualizari

 

Acest tort se vroia postat luni,din pacate nu am reusit asa ca e bine si azi:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri faina;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri apa;
  • 1 praf sare;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pentru crema:
  • 300 g frisca;
  • 200 ml lapte;
  • 1 plic crema la rece cu gust de trufe si rom de la Dr.Oetker.
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura esenta rom.
  • Pentru ornat:
  • 200 g frisca;
  • 3 linguri nutela sau finetti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Inimioara:

Separam albusul de galbenus,mixam bine albusurile dupa care adaugam pe rand cele 5 linguri de apa si sarea.Galbenusurile le amestecam usor cu spuma,adaugam faina cernuta,cacaua ,esenta de rom si vanilia.Tapetam forma de tort cu margarina si cu faina,punem compozitia in tava coacem in cuptorul preincalzit cca 20 min.


Intre timp pregatim siropul.Punem apa si zaharul sa fiarba, adaugam esenta de rom si cand blatul este gata il il taiem in doua si insiropam bine cele doua parti.


Amestecam laptele cu 300 g frisca si continutul plicului pentru crema,mixam bine.2/3 din crema o punem intre cele doua baturi si 1/3 din crema o punem deasupra.


Am incalzit cele 3 linguri de finetti in cuptorul cu microunde cca 30-40 secunde dupa care am glazurat tortul.Am mixat cele 200 g frisca si am ornat tortul frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inimioara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (154)

Geanina87 1

27.03.2012, 19:43

bun tare si aspectuos

mena29 1

28.03.2012, 07:49

Multumesc

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:19

tare frumusel tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort teren de fotbal