Tort "Daria"

de Angelina_Elena in Torturi, 20 Mar 2013 | 4490 vizualizari

 

Astazi surioara mea Daria, a implinit 10 anisori! Scumpa mea, iti doresc tot binele din lume, multa sanatate, fericire si fie ca soarele sa-ti zimbeasca de fiecare data, iar fluturasii sa-ti impartaseasca bucuria lor! LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de capsuni:
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 180 ml lapte
Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina granule(Dr. Oetker)
Decor:
  • trandafiri si frunzulite din pasta de zahar
  • cereale cu glazura de ciocolata
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Daria":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema de capsuni: Intr-un vas punem frisca lichida,laptele,Crema Ole de capsuni si mixam pana se intareste.

Mousse de ciocolata cu lapte: Punem gelatina intr-un bol si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.

Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.

Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)

Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat crema de ciocolata in frisca batuta.

Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2.

Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat insiropam, apoi intindem crema de capsuni.

Apoi punem cel de-al doilea blat insiropat, intindem uniform crema de ciocolata alba apoi dam tortul la rece peste noapte.

A doua zi se scoate de la rece, se imbraca intr-un strat subtire de crema.

Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului.

Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar.

Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul de tort l-am copt intr-o tava cu diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Daria"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

CookieMonster 1

28.03.2013, 15:19

cat de delicios poate sa arate!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:31

mmm...delicios

babi5 1

16.12.2014, 20:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blat de tort