Tort "Daria"

de Angelina_Elena in Torturi, 20 Mar 2013 | 2352 vizualizari

 

Astazi surioara mea Daria, a implinit 10 anisori! Scumpa mea, iti doresc tot binele din lume, multa sanatate, fericire si fie ca soarele sa-ti zimbeasca de fiecare data, iar fluturasii sa-ti impartaseasca bucuria lor! LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de capsuni:
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 180 ml lapte
Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina granule(Dr. Oetker)
Decor:
  • trandafiri si frunzulite din pasta de zahar
  • cereale cu glazura de ciocolata
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Daria":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Crema de capsuni: Intr-un vas punem frisca lichida,laptele,Crema Ole de capsuni si mixam pana se intareste.


Mousse de ciocolata cu lapte: Punem gelatina intr-un bol si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.


Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.


Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)


Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat crema de ciocolata in frisca batuta.


Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2.


Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat insiropam, apoi intindem crema de capsuni.


Apoi punem cel de-al doilea blat insiropat, intindem uniform crema de ciocolata alba apoi dam tortul la rece peste noapte.


A doua zi se scoate de la rece, se imbraca intr-un strat subtire de crema.


Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului.


Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar.


Se da la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul de tort l-am copt intr-o tava cu diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Daria"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

CookieMonster 1

28.03.2013, 15:19

cat de delicios poate sa arate!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:31

mmm...delicios

babi5 1

16.12.2014, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema pralina