Tort pentru"MAMA"

de nadina73 in Torturi, 16 Ian 2011 | 5553 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua mamai mele ,i-am facut acest cadou simbolic,deoarece ne despart miiiiii de km
LA MULTI ANI-MAMA
"Daca-i sti maicuta mea,
Cum imi plange inima,
Ca-mi trec anii fara tine
N-are cine sa m-aline,
De-as putea ,maicuta mea,
Pan' la tine as zbura,
Sa te vad, macar, o clipa
Doru' sa-mi stampar mamica"
Te iubim mult, mult de tot si ne e tare dor de voi

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 350 g ciocolata
  • 500 frisca
  • 100 lapte

Sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 fiola esenta rom

Jeleu:

  • 1 cutie de jeleu de capsuni(sant 2 plicuri in cutie)
  • 500 ml apa

Decor:

  • 700 ml frisca
  • 5 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • bombonele argintii,aurii
  • cipsuri de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru"MAMA":

blat:

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai bate ,dupa care se pun galbenusurile, faina,praful de copt si amidonul, cernute.Se amesteca usor cu o spatula.Se coc 3 blaturi in forma rotunda cu diamteru de 26 ,tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 ml lapte.Se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca batuta bine.

Jeleu:

Se amesteca praful dintr-un pliculet in 250 ml apa si se pune pe foc 5 minute.Se lasa la racit(atentie nu foarte mult ,se intareste foarte rapid)dupa care se pune peste crema.Atentie nu se pregatesc ambele plicuri odata(riscati sa vi se inatreasca  jeleul  la blatul al 2-lea)

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde)se stinge cu apa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta de rom

Asamblare tort:

Se ia un blat din cele 3 ,se aseaza in tava in care a fost copt  ,se insiropeaza bine cu sirop.Se pune jumatate din crema cu ciocolata,

peste crema se pune jeleu de capsuni si se da la rece 30 minute.

In acest  timp pregatiti al doilea jeleu de capsuni si se lasa la racit.Dupa ce jeleul s-a intarit se scoate tortul din frigider, se pune al doilea blat , se insiropeaza, se pune cealalata jumatate de crema si din nou jeleu de capsuni.Se pune al treilea blat, se insiropeaza si acesta si se lasa la rece 1 ora.

Dupa ce a stat la rece tortul, se indeparteaza cu grija forma de tort  .

Se imbraca cu frisca si se orneaza cu bombonele si cipsuri de ciocolata......

Un tort super bun si fin

La multi ani ,mama!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru"MAMA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort  pentru"MAMA"-0
Tort  pentru"MAMA"-1
Tort  pentru"MAMA"-2
Tort  pentru"MAMA"-3
Tort  pentru"MAMA"-4
Tort  pentru"MAMA"-5
Tort  pentru"MAMA"-6
Tort  pentru"MAMA"-7
Tort  pentru"MAMA"-8
Tort  pentru"MAMA"-9
Tort  pentru"MAMA"-10
Tort  pentru"MAMA"-11
Tort  pentru"MAMA"-12
Tort  pentru"MAMA"-13
Tort  pentru"MAMA"-14
Tort  pentru"MAMA"-15
Tort  pentru"MAMA"-16
Tort  pentru"MAMA"-17
Tort  pentru"MAMA"-18

COMENTARII (62)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 15:58

ce bine arata

Geanina87

Geanina87 1

06.09.2013, 19:12

La multi ani mamei tale! Frumoasa introducere... Cat despre tort as putea sa zic ca e minunat! Felicitari!

babi5

babi5 1

06.09.2013, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!