Tort cu crema de cacao si cafea

de Mihaela11_jo in Torturi, 25 Apr 2011 | 4229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 6 oua  
  • 10 linguri de faina  
  • 10 linguri de zahar  
  • 4 linguri apa  
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 lingurita de praf de copt  
  • Pentru crema  
  • 6 oua  
  • 2 cani de zahar  
  • 4 linguri cacao  
  • 4 lingurite cafea macinata  
  • 500 grame unt nesarat  
  • esenta de rom dupa gust  
  • Pentru insiropat  
  • sucul de la o conserva de compot de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si cafea:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.



Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani. Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema. Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.


Se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu sucul de ananas si se umple cu crema. Se decoreaza dupa gust. Se lasa la rece pana la servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

31.05.2011, 15:58

foarte frumos

babi5 1

13.08.2013, 08:16

iri_iri 1

13.08.2013, 15:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Vargabeles