Tort cu crema de cacao si cafea

de Mihaela11_jo in Torturi, 25 Apr 2011 | 6760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 6 oua  
  • 10 linguri de faina  
  • 10 linguri de zahar  
  • 4 linguri apa  
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 lingurita de praf de copt  
  • Pentru crema  
  • 6 oua  
  • 2 cani de zahar  
  • 4 linguri cacao  
  • 4 lingurite cafea macinata  
  • 500 grame unt nesarat  
  • esenta de rom dupa gust  
  • Pentru insiropat  
  • sucul de la o conserva de compot de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si cafea:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani. Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema. Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.

Se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu sucul de ananas si se umple cu crema. Se decoreaza dupa gust. Se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone