Cheesecake cremos cu ciocolata

de ninaishon in Prajituri, 5 Feb 2011 | 6771 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou,
  • 75g zahar,
  • 50g unt,
  • 25g ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 200g faina

Crema:

  • 750g branza de vaci,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 ml smantana,
  • 100g zahar,
  • 3 oua,
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura:

  • 50g ciocolata,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 ml lapte,
  • 75g faina,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cremos cu ciocolata:

 

Blat: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm.

Crema: Toate ingredientele pentru crema se pun la robot si se mixeaza pana devin o crema fina si pufoasa. Se toarna crema peste blatul, se uniformizeaza si se da la cuptorul preincalzit la 190°C  timp de 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pentru a se raci putin.

Glazura: Se amesteca frisca, laptele, zaharul si ciocolata si se pun pe foc mestecand mereu pana ce a inceput sa se topeasca ciocolata, dupa se adauga cacao si faina si se amesteca bine si se pune din nou pe foc pana se ingroasa putin toata compozitia. Cat era inca fierbinte am turnat deasupra glazura de ciocolata. Dupa ce se mai raceste tot se scoate inelul formei de tort si se muta prajitura pe un platou. Portionati prajitura si o puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cremos cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata