Chifle umplute cu pui

de Meea in Mancaruri cu carne, 20 Dec 2018 | 3033 vizualizari

 

Am trecut ceva zile, chiar multe zile, de cand nu am mai postat pe blog vreo reteta. Inca gatesc si postez pe Instagram, dar de blog nu mai incape timpul. Oricum, de bucataras.ro nu ma las! Astazi va prezint o reteta super delicioasa de chifle umplute cu pui. Yuum!

 

INGREDIENTE

  • Chifle:
  • 120 ml apa
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • 1 ou
  • sare
  • 300 g faina
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • piept de pui fiert
  • 1 conserva de rosii pasate
  • sare, piper, cimbru, chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu pui:

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se adauga faina la nevoie). Se lasa la dospit.

     Calim cepele, apoi adaugam pieptul de pui taiat marunt. Adaugam rosiile si lasam pe foc inca 15 minute. Condimentam sosul su sare, piper, cimbru, chilli si il mai lasam pe foc inca 10 minute.

     Aluatul il impartim in 10 bilute mici. Umplem fiecare bila de aluat cu sos si apoi impachetam.  Asezam bilele de aluat umplute intr-o tava unsa cu unt si le lasam inca cateva minute la dospit, pana isi dubleaza volumul. Ungem bilele cu ou batut si le lasam la cuptor pana cand s-au rumenit. Absolut delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui in crusta de pesmet si susan