Chiftele de dovlecei cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2012 | 8108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei nu foarte mari
  • 120-150 gr cascaval Delaco
  • 4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 linguri faina
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • faina pentru tavalit
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei cu cascaval:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata. Usturoiul il curatam, il pisam si il punem peste dovleac. Adaugam ouale, faina si pesmetul. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. Cascavalul il dam pe razatoarea mare.

Punem atat verdeata cat si cascavalul in compozitia de chiftele si amestecam bine . Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, ceva mai mult. Luam cu mana din compozitie si formam chiftele. Le tavalim prin faina, apoi le punem la prajit in uleiul incins.

Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Dupa ce le terminam de pregatit, le lasam putin la racorit si servim.

Sunt bune atat calde cat si reci, simple, cu o salata sau putin mustar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

22.10.2012, 22:46

Multumesc mult de tot Loryluk

andreea_angelo 1

18.11.2012, 14:04

imi place place place!!!!

Rocsi 1

18.11.2012, 14:44

Ma bucur sa au asta Andreea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei