Chiftele de fasole

de anca_rm in Mancaruri de legume, 30 Apr 2014 | 4891 vizualizari

 

Crocante la exterior si moi in interior , servite cu salsa ..hmmm o bunatate au fost. Sunt pofticioasa de felul meu si intr-o seara saptamana trecuta am vazut la TVPaprika aceasta reteta pe care am incercat-o si vi-o aduc si voua .

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele:
  • -700 gr fasole fiarta (2 conserve fasole rosie )
  • -2 catei usturoi sau 2 fire usturoi proaspat
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • Pt salsa:
  • -3 rosii maricele
  • -1 conserva porumb dulce
  • -2 linguri ulei masline
  • Extra:
  • 0.5 l ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole:

Scurgem fasolea  (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure .

Tocam usturoiul marunt si il adaugam  peste fasolea pasta .

 Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine .

Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem  foarte bine .

Cu doua linguri formam chiftele mari pe care le punem in uleiul incins.

Prajim pe o parte si pe alta , dupa care scoatem pe servetel sa se scurga.

Pregatim salsa:

Rosiile spalate le taiem cubulete , punem in acelasi loc si porumbul din conserva , sare ,piper si ulei de masline.

Amestecam putin si gata de servit

Chiftelele mari , crocante la exterior le crestam putin pe jumate si punem o lingura mare de salsa .

Serviti calde , dar sunt bune si reci .

 

 

TIPS-URI

1

daca puneti ardei iute langa sunt si mai gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei la cuptor