Chiftele mexicane

de mihaelar63 in Porc, 19 Apr 2018 | 4161 vizualizari

 

 Din ciclul ,, imic nu se pierde, totul se transforma'
 Mereu ma pregatesc cu prea multa materie prima in preajma zilelor cu musafiri. Mereu ramne cate ceva de la masa din ajun. De data aceasta am avut la dispozitie material pentru chiftele [ ce l-am pus la congelat cand am facut carnati de casa ] si  legume mexicane sotate. Trebuia sa incropesc rapid ,,ceva'' de pus la pachet pentru lucrul la gradina. Chiftelele ce au rezultat au fost un deliciu.  Colegul cumnatului ce ne-a ajutat repeta mereu ,, Nu stiu ce ati pus in ele, dar sunt extraordinar de bune''. Cu siguranta ca voi mai prepara cu imbunatatiri  :D

 

INGREDIENTE

  • 700 gr amestec carne pentru carnat de casa [ porc, cimbru, usturoi, piper, sare]
  • 300 gr legume mexicane sotate cu putina ceapa si ulei [ fasole verde, boabe porumb, boabe fasole, ardei rosu, morcov]
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • piper optional
  • ulei pentru pulverizat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele mexicane:

  1. Compozitia de carne se amesteca cu cea de legume.
  2. Din amestecul de legume mexicane am scos bucatile mari de porumb tanar.
  3. Oul se sparge separat pentru a-i testa prospetimea.
  4. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt.
  5. Amestecati bine toate ingredientele.
  6. Adaugati piper daca doriti mai picant.
  7. Am format chiftele de marime obisnuita.
  8. Pentru ca am fost in pana de timp am crezut ca le voi prepara mai rapid prin prajire in ulei.
  9. Pentru ca am cam renuntat la acest obicei, rezultatul nu a fost satisfacator.
  10. Intr-o tava mare am pus folie de copt si am pulverizat cu ulei.
  11. Am pus chiftele la copt pe programul special al cuptorului electric pentru chiftelute de carne [30 minute ]. Dupa 20-25 minute chiftelele erau suficient de  pregatite.
  12. Am servit chiftelele ,,mexicane'' cu mustar si ketchup.

                                        Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Reteta s-a conturat din mers si poate fi ajustata. Am incercat sa prajesc chiftelele,dar parca erau prea uscate in exterior si prea uleioase.

2

M-am grabit si aspectul poate fi imbunatatit.

3

Cu proxima ocazie, voi pune in compozitie parmezan sau cascaval razuit, sa vad daca imbunatatesc prezentarea.

4

Am folosit compozitie de la carnatul de casa. Se poate folosi carne amestec si condimentata dupa bunul plac.

5

Sunt multumita ca am obtinut un aliment gustos care are o compozitie in echilibru cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele mexicane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de porc