Chiftelute de post

de oana_d in Mancaruri de post, 23 Apr 2013 | 10310 vizualizari

 

Reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 150 g soia marunta,
  • 2 cartofi mari,
  • 2 linguri de faina,
  • un morcov mic,
  • o ceapa,
  • sare, piper, vegeta,
  • usturoi (opțional),
  • ulei,
  • bulion,
  • verdeață.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de post:

Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste inabusit in ulei pana devine translucida. Verdeața se mărunțește bine.

Cartofii rași se amesteca bine cu soia fiarta si cu faina. Apoi se incorporeaza in aceasta compozitie morcovul ras, ceapa cu tot cu uleiul din tigaie,  1 lingura de bulion eventual indoit cu apa, verdeata tocata, iar la urma se potriveste de sare si de piper. Cine doreste, poate adauga si usturoi pisat. Cu mana uda se fac chiftelute mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei.

Se servesc ca atare cu salata, sau cu o garnitura de fasole, mazăre, piure, orez, etc.

TIPS-URI

1

greutatea cartofilor sa fie aceeasi cu a granulelor de soia sau chiar mai mare, pentru un gust placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

CookieMonster 1

23.04.2013, 18:14

foarte bune! bv bv

marianascarlat 1

23.04.2013, 18:31

Roxana_Popovici 1

26.04.2013, 14:57

Astazi le prepar pentru familie! Multumim de reteta domnisoara Durican!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de post, din naut si legume