Chiftelute in aluat

de Corinuta in Vita, 10 Sep 2015 | 4372 vizualizari

 

Fara bere, ca nu am avut :)) cred ca nu mai au nevoie de nici o introducere! Bunatatile astea le-am facut de nu stiu cate ori, de data asta putin diferit, dar grozave au iesit! Daca nu le-ati incercat inca, va sfaturiesc sa nu mai asteptati pentru ca sunt excelente!

 

INGREDIENTE

Ptr chiftelute:

  • 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa mica sau 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 cartof (optional)
  • sare, piper macinat
  • 1 lingura patrunjel tocat

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 170 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.

Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute. 

Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la aluat, puteti inlocui laptele cu bere :D

2

dupa ce le-am pus in tava, le-am uns deasupa cu putin ulei

3

inainte sa le scoateti de la cuptor, puteti presara deasupra putin oregano uscat sau parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in cuib de mamaliga