Chiftelute in sos de smantana si mustar

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2021 | 6678 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Chiftelutele acestea in sos sunt atat de minunate, ca dupa ce le-am mancat, am "sters" farfuriile cu paine! Sunt grozav de gustoase, perfecte pentru cina sau pranz! Merg de minune cu un piure de cartofi, paste sau orez! Ne-a incantat foarte mult aceasta reteta! Eu am ales sa pregatesc chiftelele la cuptor, dar le puteti praji daca va plac mai mult prajite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
    • 500 gr carne tocata amestec (vita + porc)
    • 1 felie de paine
    • 1 ceapa potrivita
    • 1 ou
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    Pentru sosul de smantana si mustar:
    • 1 ceapa potrivita
    • 1 lingura mustar
    • 200 ml smantana de gatit
    • 250 ml supa sau apa
    • 2 linguri ulei de masline
    • 20 gr unt
    • oregano uscat (optional)
    • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de smantana si mustar:

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si oul. Condimentati totul cu sare, piper si boia de ardei dulce. Tapetati cu hartie de copt o tava. Luati din compozitia de carne, formati bile potrivite si le puneti in tava. Introduceti chiftele in cuptorul incins, la 180 de grade, cam 40 de minute. Cand sunt rumenite si patrunse, le scoateti din cuptor.

Pregatiti sosul de smantana cu mustar: Ceapa curatata o tocati marunt. Puneti intr-o cratita uleiul cu untul. Adaugati ceapa, puneti si cateva linguri de apa. Lasati ceapa sa ne inabuseasca la foc potrivit. Adaugati mustarul, amestecati bine, apoi turnati supa si smantana lichida. Presarati sare, piper si oregano uscat, lasati sa fiarba sosul 3 minute. Dati drumul chiftelelor in sosul fiert, dati focul la mic spre potrivit si le mai lasati 5 minute pe foc. Amestecati o data, de doua ori. Inchideti focul dupa ce trec cele 5 minute, le dati deoparte si presarati patrunjel verde deasupra. Pofta buna! Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de smantana si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

16.08.2021, 23:06

Merge la favorite !!! Doresc sa le ncerc si eu !!!

Rocsi 1

18.08.2021, 21:56

Merita pregatite, ca sunt grozav de bune!

Anett 1

10.05.2022, 09:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)