Choux a la creme

de zaharia_mihaela2005 in Prajituri, 12 Ian 2011 | 7435 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de pe blogul "bucatarasele vesele"

 

INGREDIENTE

Pt gogosele
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 7 oua
  • sare
Pt crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 125 gr faina
  • zahar vanilat
Pt ornat
  • 400 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Pt gogosele

Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine.  Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se coc 15 minute la foc iute apoi se da focul mai mic si se mai coc 5 minute.

Pt crema

Ouale , zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert se amesteca cu restul compozitiei, se pune si zaharul vanilatsi se fierbe in continuare pana se ingroasa.

Frisca se bate apoi se pune la frigider pana se raceste crema .

Se taie gogoselele ,se umplu cu  crema si frisca si la sfarsit se pudreaza .

sursa: bucataraselevesele.blogspot.com

TIPS-URI

1

cana pe care am folosito pt  a masura cantitatile la gogosele avea 150 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (71)

Cris2711 1

10.08.2012, 00:58

La multi ani Mihaela ani frumosi,sanatosi si plini de iubire si fericire iti doresc

zaharia_mihaela2005 1

10.08.2012, 14:18

Mersi mult Cris

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 15:55

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu banane