Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2019 | 5590 vizualizari

 

 Gulia mi-a tras cu ochiul prospata si de un verde crud. I-am dat rolul principal intr-o ciorbita cu afumatura  de casa, tot proaspat preparata.

 

INGREDIENTE

  • 1 gulie mare
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi cruzi
  • 1 bucata mare de os garf afumat de porc
  • 1 pahar de smantana sau iaurt grecesc
  • 1 lamaie -zeama/ optional
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Galuste : 3 oua 4- 5 linguri faina alba , sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu gulie, afumatura si smantana:

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat .
  3. Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala .
  4. Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .
  5. Puneti afumatura la fiert . Sare veti aduga la sfarsit daca mai este necesar .
  6. Tocati marunt ceapa . taiati cuburi , morcovii si cartoful .
  7. Gulia se taie betisoare .
  8. Initial am dorit sa calesc legumele , dar acestea se vor prepara rapid fiin crude .
  9. Ceapa prajita ar fi incarcat prea mult ciorba si ar fi daunat digestiei . Asta tinand cont ca avem deja afumatura .
  10. Se aduga legumele la fiert .
  11. Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .
  12. Taiati marunt si frunzele verzi+ tijele  guliei si le puneti la fiert in zeama .
  13. Se incearca dupa 20 minute daca sunt patrunse legumele .
  14. Se adauga in ciorba ,galuste preparate din ouale batute spuma , sare si faina alba .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie . Adugati patrunjel verde .
  16. Piparati si acriti daca doriti cu zeama de lamiie .
  17. La servire adugati smantana sau iaurt grecesc dupa preferinta .

                                Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .

2

Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .

3

Despre gulie : http://www.obiectiv.info/7-beneficii-nestiute-ale-guliilor_27965.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu gulie, afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)