Ciorba cu sir de porc

de Bunica in Ciorbe, 16 Feb 2021 | 3566 vizualizari

 

M-am gandit sa fac o ciorba cu sir de porc si zeama de varza ,cat mai sunt temperaturile scazute;) Am gasit la carmangerie un sir cu ceva mai multa carnita si a fost exact ce voiam.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. sir de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • o bucata telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 linguri ardei kapia(din congelator)
  • 300 ml. suc de rosii
  • 1 ou
  • 500 ml zeama de varza
  • 1 legatura leustean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu sir de porc:

Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator.

Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert.

Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele.

Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in care tot iei spuma.

Cat fierb oasele curata,spala si toaca marunt zarzavatul.

Pune in oala cu ciorba zarzavatul si lasa la fiert.

Cand zarzavatul este fiert adauga sucul de rosii.

Lasa la fiert 10 min. si adauga zeama de varza.

Dupa 2-3 clocote stinge focul si adauga in oala de ciorba oul batut mestecand in oala pentru a se forma zdrenta.

Cand ciorba s-a mai racit adauga leusteanul tocat.

Serveste  ciorbita cu ardei iute.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

cantitatea de zeama de varza variaza tinand cont de cat este de acra zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu sir de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana