Ciorba de burta

de jolygina in Supe/Ciorbe, 19 Iun 2010 | 6273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • burta de vacuta 2-3 kg
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • otet
  • usturoi
  • sare
  • delicat
  • 250g samantana
  • usturoi
  • cateva fasii de gogosar acru
  • un os de vita-
  • 3-4 galbenusuri de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai ia din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul.
Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si morcovii.
O lasam sa fiarba foarte mult si probam cand este fiarta ,scoatem o bucatica si vedem daca este moale.
Cand a fiert scoatem bucatile de burta si o taiem fasii subtiri ,morcovii ii scoatem si ceapa ,dupa preferinte daca vreti ii puteti pune la loc in ciorbita bucati mai mari,eu ii scot si ii arunc.
Strecuram zeama si punem toate bucatile de  fasii inapoi in zeama(aruncam si osul de vita)
Preparam din smantana otet oua ,usturoi o pasta si o incorporam incet ,incet in zeama ,ca sa nu se branzeasca,luati usor cu polonicul din zeama si mai subtiati crema din samatana ,dupa care o turanam peste supa
La sfarsit se taie fasii de gogosar in ciorbita.
Dupa preferinte se pune mai mult sau mai putin otet, piper, smatana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Laly 1

20.06.2010, 01:02

Chiar daca eu abia am termina-to pe a mea,vin si la tine la o portie.

lstanciu37 1

23.06.2010, 11:18

vreau si eu

Cris2711 1

12.03.2011, 11:30

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta