Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2019 | 2361 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 Loboda de gradina este preferata mea dintre frunzele verzi de primavara. De o culoare minunata, are o textura catifelata, matasoasa si un gust fabulos acrisor. In plus imi mai place pentru ca nu-si schimba mult culoarea la preparare.
 Exista si loboda rosie de gradina doar ca impactul vizual nu este cel dorit, coloreaza zeama in bordeaux. Ale mele frunze au fost verzi si cateva usor rozee :D
Cartofi noi-cartofi noi. Verzatura-verzatura. Pe ardeleneste cu un pic de ,,fainosag'' adica-telea un oscior afumat si niste smantana  iti mai vine sa traiesti langa oala cu zama :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr loboda verde de gradina
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 morcovi noi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 bucata mica os afumat -de casa
  • 1 ceapa galbena
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri otet mere
  • 1 lingura mustar
  • 1 pahar smantana sau iaurt grecesc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte.
  3. Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza.
  4. Cartofii se taie cubulete.
  5. Sotati usor in ulei aceste legume.
  6. Se toarna deasupra zeama fierbinte si osul afumat.
  7. Se continua fierberea si se aduga cartofii noi.
  8. Cand toate legumele sunt patrunse se pipareaza ciorba.
  9.  Osul afumat de casa elibereaza prin fierbere, de obicei ,suficienta sare. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie.
  10. Dregeti ciorba cu smantana sau iaurt gras cremos.
  11. La dres se amesteca smantana cu mustar care va da culoare frumoasa si gust ciorbei.
  12. Acriti cu otet de mere.
  13. Loboda se ruleaza si se taie ca niste taitei.
  14. Imi place sa pun frunzele verzi in ultimul moment in ciorba. Doar sa se opareasca. Asa nu isi pierd din vitamine si din calitatile gustative.

                    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Osul afumat de casa elibereaza prin fierbere , de obicei ,suficienta sare . Gustati si sarati doar daca mai este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de piept de pui cu legume la Multicooker