Ciorba de crap

de stefy_a in Crap / Caras, 25 Mar 2019 | 2223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 9 litri de ciorba:
  • 2 kg crap
  • 3 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 g telina
  • 3 linguri bulion/pasta de tomate
  • 1 ardei gras verde/rosu
  • 3 linguri bulion/pasta de tomate 
  • cateva fire de patrunjel verde 
  • 2 linguri de ulei
  • bors dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 lingura otet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de crap:

Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza.
Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in apa, pentru a scapa de mirosul de peste
Se curata telina, pastarnacul, morcovul si se dau prin razatoarea mare.
Ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele mici.
Se pun toate legumele la calit in cele 2 linguri de ulei timp de circa 3-4 minute.
In oala in care se face ciorba, se pun cei 9 l de apa, se adauga legumele calite si orezul si se lasa sa fiarba bine.
Se adauga apoi bucatile de crap si se mai lasa la fiarba circa 10-12 minute.
Cand da in clocot, se adauga borsul, pasta de tomate si sarea.
Se inchide focul si se adauga firele de patrunjel si leustean, tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap cu za 'atar - la cuptor