Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)

de kamy in Ciorbe, 21 Oct 2010 | 16138 vizualizari

 

Pe locul 2 in preferintele Sabinei...asa ca...a trebuit sa o fac

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 700 gr de fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • o cana de rosii din borcan(puse de mine)sau 3-4 rosii
  • 500 ml de bulion
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta):

Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.

Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.

Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mai mic si am lasat sa fiarba 20 min.dupa care am stins focul.Cand am putut da capacul jos,am adaugat fasolea si legumele si le-am mai fiert 5 min(dupa ce a inceput sa fluiere).

Intr-o tigaie am pus vreo 10 lg.de ulei si  4 faina,am calit faina cateva minute,am stins cu 500 ml bulion,am mai lasat sa fiarba putin dupa care am adaugat rantasul in ciorba si am mai lasat-o sa fiarba vreo 5 min,fara capac.Inainte sa opresc focul am pus sare,piper dupa gust si tarhonul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

stiu ca rantasul nu-i sanatos ,dar Sabinei ii place ciorba asta ....groasa,asa ca ....

2

daca rantasul are cocoloase,adaugati-l in ciorba trecut printr-o sita

3

ca verdeata se poate pune si leustean si patrunjel,ce va place:eu ...cum da frigul sunt cu tarhonul iar vara cu leusteanul(la ciorbe)

4

se poate servi si cu smantana

5

si bineanteles cu ceapa sau ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan