Ciorba de fasole galbena

de Panacris in Mancaruri de post, 13 Apr 2019 | 4277 vizualizari

 

Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! ;) Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine :D supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede.
Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii ;) Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta ;) Oricum ar fi, e tare bunaaa! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole galbenă congelată cca. 1000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăti,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăti,,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac ½ bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,cca. 50 g,
  • boia de ardei dulce 1 lingurită,
  • leuștean 1 legătură,
  • pătrunjel ½ legătură,
  • mărar verde ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • bulion cca. 250 ml .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena:

Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și boiaua, se lasă să dea un clocot, După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi sub capac