Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2021 | 1899 vizualizari

 

 Dovleceii rasar la mine in gradina ca ciupercile dupa ploaie. Ce-i drept si eu ii iubesc si ador sa gatesc cu ei. Sunt gustosi si usori in -light in preparate .

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai rasarit-700 gr
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 pulpe gaina
  • 2 rosii mari-500 gr
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2-3 fire telina verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • iaurt grecesc -optional
  • Galuscute : 3 oua +5 linguri faina alba + 1 lingura ulei , unt sau untura proaspata de porc + sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pulpele de gaina se curata si se spala bine .
  3. Morcovul se taie rondele .
  4. Ceapa si ardeiul se taie cubulete .
  5. Rosiile se curata de pelita si se taie marunt .
  6. Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .
  7. In caz contrar se increasta usor la varf si se scufuda in apa clocotita .
  8. Dupa oparire rosiile se pot curata de coja foarte usor .
  9. Sotati usor ceapa , morcovul si ardeiul in ulei .
  10. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pot pune rosiile .
  11. Lasati sa se inabuse usor impreuna cateva minute .
  12. Completati cu apa in oala .
  13. Pentru operativitate si grabirea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzirea in fierbatorul de apa .
  14. Puneti pulpele de gaina la fiert .
  15. Dupa 45 minute se incearca daca carnea este fiarta .
  16. In acest moment se prepara galuscutele prin amesteculde oua , sare , faina si putina grasime [ vegetala sau animala ] .
  17. Amestecul pentru galuscute poate sa fie si mai moale .
  18. Cu ajutorul unei linguri se ia aluatul si se introduce in zeama ce fierbe la foc domol .
  19. Curatai dovlecelul de coja prea groasa sau de seminte  .
  20. Eu nu am fost nevoita sa curat dovlecelul pentru ca am un soi cu coaja subtire si seminte  aproape insesizabile .
  21. La sfarsit se pun dovleceii taiati cubulete .
  22. Puneti telina si patrunjelul tocate marunt .
  23.  Dregeti ciorba cu piper sau sare daca mai este nevoie .
  24. Carnea de gaina a fost folosita la preparare a felului doi .
  25. Carnea se poate lasa si in ciorba daca o portionati in bucati mai mici .
  26. Noi am mai acrit suplimentar cu iaurt grecesc , dar merge si fara .
  27.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .

2

In caz contrar se increasta usor la varf si se scufuda in apa clocotita .

3

Dupa oparire rosiile se pot curata de coja foarte usor .

4

Pentru operativitate si grabirea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzirea in fierbatorul de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

04.08.2021, 12:15

Buna!

Rocsi 1

05.08.2021, 20:59

Este o ciorba gustoasa si satioasa!

Anett 1

30.11.2021, 15:55

Arata delicios!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei