Ciorba de miel cu leurda si urzici

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2020 | 3280 vizualizari

 

 O ciorbita buna de sezon, plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 3 morcovi
  • 3 cepe rosii mici
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet mere
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 legatura leurda
  • 2 maini de urzici tinere
  • 3 fire leustean verde
  • 4 linguri orez
  • 1 pahar smantana grasa
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu leurda si urzici:

  1. Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet .
  2. Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa .
  3. Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina .
  4. Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa .
  5. Puneti in oala la fiert si capul de miel,foaia de dafin si pasta de ardei iuti .Sarati .
  6. Trebuie sa fiarba bine cam o ora . Puneti la fiert leusteanul tocat marunt.
  7. Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .
  8. Capul de miel fiert se desface si se scoate creierul si limba mielului . Limba se feliaza .
  9. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .
  10. Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .
  11. Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate
  12. Dregeti ciorba cu smantana si o acriti cu zeama de lamaie . Piparati .
  13. La sfarsit se pune leurda tocata si frunzulitele tinere de urzici .
  14. Eu am pus doar frunzele  tinere de urzici, curatate de pe tije .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .

2

Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .

3

Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate.

4

Daca a avut loc impreunatul oilor , smantna se poate inlocui cu jintuiala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda