Ciorba de peste

de katty in Ciorbe, 1 Oct 2017 | 18810 vizualizari

 

Imi era tare dor de o ciorba de peste si  cum am primit niste lin, m-am gandit ca ar fi tocmai bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste (lin)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1/2 pastarnac
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • zeama de lamaie
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde ptr decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare.

Dupa ce l-am fiert, il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o pastram. Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.

In uleiul incins, punem la calit mai intai morcovul, apoi pe rand ceapa, telina si pastarnacul. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie, apoi stingem cu zeama in care a fiert pestele. Lasam sa fiarba pana legumele sunt aproape moi, apoi adaugam sucul de rosii, piper macinat si sare dupa gust. Lasam sa mai dea cateva clocote, punem zeama de lamaie dupa gust si bucatile de peste. Lasam sa dea 2-3 clocote si stingem focul.

Servim ciorba fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors des de peste