Ciorba de peste cu chorizo

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Sep 2017 | 3091 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Gicuta69  https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-peste-75418.html .  Multumesc Gicuta!!! Pentru a da un plus de gust am folosit carnat tip chorizo. Acesti carnat l-as ridica la rangul de ingredient . Da gust bun de usturoi , picant  adugat la unele mancaruri .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cozi si capete de peste [ crap si salau ]
  • 100 gr carnat chorizo feliat
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina + tije
  • sare
  • patrunjel verde
  • leustean [ conservat in sare ]
  • smantana -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu chorizo:

  1. Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .
  2. La fiert se aduga si foaia  de dafin + otetul de mere .
  3. Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara .
  4. Pestele curatat de oase  se lasa separat si se adauga doar la servire .
  5. Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba .
  6. Curatati si spalati legumele .
  7. Tocati marunt ardeii, gogosarul  , ceapa , telina si rosiile
  8. Bucatile de chorizo se prajesc usor in ulei , atat cat sa imprumute gustul lor bun .
  9. Scoateti chorizo pe o farfurie si il folositi la servire .
  10. In uleiul inca fierbinte caliti usor ceapa , telina si ardeiul .
  11. Puneti boiaua si amestecati pentru omogenizare .
  12. Transferati legumele calite in zeama de peste si continuati fierberea .
  13. Adugati rosiile tocate , ardeiul iute ,orezul si leusteanul tocat .
  14. Dupa 15 minute gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati bucati de peste , chorizo si verdeata .

                              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba:Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere . Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire .

2

Daca aveti folositi leustean proaspat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste