Ciorba de potroace

de Sylvia in Ciorbe, 11 Feb 2010 | 29403 vizualizari

 

Nu am am mai facut si mancat ciorba de potroace de ani de zile cred ca am uitat de ea. Este o ciorba foarte gustoasa si lejera , care era traditioala in dimineata de dupa o nunta, petru a mai drege din urmele chefului. Va dau asadar si varianta care o cunosc eu de ciorba de potroace.

 

INGREDIENTE

  •  La reteta traditionala de ciorba de potroace se spune ca avem nevoie de maruntaie de pui, si aripi si alte bucati mai osoase ale puiului care nu au vazut farfuriile mesenilor in prima faza a petrecerii. Eu am pus doar bucati mai osoase de pui si aripi de pui ca asta aveam in casa, data viitoare o sa fac aprovizionarea cum trebuie. 
  • un morcov taiat marunt,
  • o bucata de pastranac /patrunjel taiate marunt cubulete,
  • o ceapa taiata la fel 
  • o jumatate de ardei rosu maruntit,
  • 200 ml suc rosii,
  • putin tarhon maruntit 
  • leustean din belgug
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

  Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc  timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba mai mult pentru ca am avut pui de casa ( fermier cum se numeste aici )  . Scoatem apoi carnea si alegem ce ramane in ciorba in funcie de preferinte.

 Dupa 45 de minute adaugam o ceasca de orez boabe, eu am pus basmati.  Adaugam apoi la 5 minute distanta zarzavatul taiat  si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu smantana, eu am pus 200 ml de smantana 15% sa fie mai lejera ciorba.  Batem apoi separat 2 oua cu putina sare si le punem in ciorba de potroace care clocoteste in fir subtire si amestecand in mereu  sa se faca zdrente. Asta este varianta care o stiu si imi place mie, puteti renunta la aceasta etapa daca nu va place. Acrim ciorba de potroace cu bors sau zeama de la varza ( eu am ales zeama de muraturi ) .

La sfarsit adaugam in ciorba de potroace  tarhon maruntit si un manunchi bun de leustean, eu am pus conservate in otet ambele ca asa aveam.

TIPS-URI

1

  Ciorba de potroace se serveste fierbinte eventual cu verdeata proaspat maruntita pusa si in farfurie, este super aromata si  acrisoara, o ciorba la care e greu sa te opresti dupa o portie eu nici nu am mai facut felul doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

dicarmencitta1957 1

26.02.2010, 10:06

Arata tare bine,de gust nici nu ma indoiesc,sunt sigura ca este o bunatate.Ai toate furculitele de la mine.

babi5 1

12.10.2013, 12:17

florinB 1

04.01.2014, 10:58

am incercat reteta e slabuta recomand sa incercati alte retete

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace