Ciorba de salata

de Alexandra Burz in Ciorbe, 16 Noi 2013 | 6165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2l lapte
  • 200 ml smantana
  • 400 ml iaurt natural
  • 2 oua
  • 400-500 gr salata verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Salata se spala bine si se taie solzisori

Se curata usturoiul, se piseaza si se pune la calit in putin ulei

Cand isi capata o culoare aurie se adauga salata si se mai caleste pt 5 minute

Se adauga laptele, apa, si sarea si se mai lasa la fiert pt 15-20 minute, insa supravegheata sa nu "fuga" in foc

Se verifica daca este fiarta salata si se opreste

Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu smantana si iaurtul

Se drege ciorba cu compozitia respectiva, se mai adauga sare dupa gust si este gata

 

 

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

bunica mea este unguroaica si ii place sa mai adauge slanina prajita, taiata cubulete si omleta tare la fel taiata cubulete, bineinteles este optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu praz