Ciorba de salata verde cu jintuiala

de marcela1979 in Ciorbe, 7 Mai 2011 | 7332 vizualizari

 

O reteta de ciorba usor de preparat si numai buna pentru zilele insorite, caci racoreste si este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina alba
  • un varf de cutit de boia dulce de ardei
  • 500 ml jintuiala
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu jintuiala:

Intr-o oala se pun 2 l apa la fiert .Cand fierbe apa se  pune salata verde spalata si rupta in bucati.Intr-o tigaie se incinge 2 linguri de ulei se pune o lingura de faina si se amesteca .Se adauga usturoiul tocat si se mai caleste un pic dupa care se pune boia si se trage de pe foc.

Se adauga din apa din oala si se toarna in oala de ciorba .Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se adauga jintuiala si mai da 2-3 clocote.Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

Se serveste calda de preferinta cu balmos.

TIPS-URI

1

 Conform dex-ului, jintuiala = Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

2

Balmosul =  Mâncare ciobănească făcută din caș dulce de oaie, fiert în lapte (sau în unt etc.) cu puțin mălai. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu jintuiala" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie si loboda