Ciorba de vacuta

de ionix in Ciorbe, 31 Oct 2009 | 9485 vizualizari

 

la ciorbita asta m-a ajutat si mami :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • telina(radacina si frunze)
  • 3 cepe
  • fidea
  • 1 ardei gras
  • 500 ml suc de rosii sau rosii proaspete sua bullion (in functie de sezon si de ce aveti prin casa)
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 500 ml bors
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Carnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele 

Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu am avut niste pulpla de vita cu os asa ca am sectionat in bucatele dupa ce am fiert carnea. Cand carnea incepe a se albi, adica fierbe, se adauga ceapa taiata cubulete, morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat cubulete. telina taiata cubulete, frunzele de telina legate intre ele si pastarnacul taiat fasii. Eu iarna pun zarzavat facut de mine la borcane care contine telina, rosii, patrunjel si ardei gras.

Se lasa la fiert circa 30-40 min si apoi se adauga sucul de rosii. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pune si borsul. Dupa ce a dat iar in clocot se scot frunzele de telina si se pune fideaua, sarea si piperul. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se bat ouale amestecandu-se cu un pic de ciorba si se pune treptat in ciorba pentru a face zdrente de ou. Se presara patrunjel verde tocat si se serveste calda cu smantana si ardei iute.

 

Pofta buna!. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

01.11.2009, 09:11

Anca, cred ca ideea cu bortsul e super buna ca nu-ti mai opreste din fiert ciorbita... sarut-mana...

ionix 1

01.11.2009, 09:12

asa-i Oana, trebuia sa pun si leustean dar am uitat de obicei imi dau seama ce-i lipseste cand o mananc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de verdeturi