Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon

de delia64 in Ciorbe, 3 Iul 2014 | 4819 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea, este o ciorba racoroasa de nu te mai saturi, daca nu credeti incercati si veti vedea

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cap de vitel
  • 200 gr. orez
  • 500 gr. spanac
  • 250 gr. smantana
  • tarhon verde
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon:

Se spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa  cu o lingurita de sare .

Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand .

Curatam ceapa si o taiem marunt .

Spalam spanacul si il taiem fasii .

Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit .

Cand carnea este fiarta strecuram zeama si lasam capul la racit .

Zeama se pune la fiert , adaugam ceapa si spanacul .

Carnita de pe capul de vitel o taiem bucatele si o adaugam in oala cu ciorba .

Batem ouale cu smantana  si zeama de la o lamaie , punem 2 polonice de ciorba peste ouale batute , amestecam sa se omogenizeze  , apoi  turnam peste ciorba .

Adaugam orezul , tarhonul si patrunjelul taiate marunt .

Condimentam cu piper si vegeta si mai lasam sa dea cateva clocote ,

Se serveste cu smantana si ardei iute .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Cand se adauga smantana si oul se da focul foarte incet pentru a nu se branzi ciorba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

delia64 1

04.07.2014, 10:20

Mokuska , asa este draga mea , am cumparat un jumate de vitel si l-am impartit cu mama , asa ca am carnita sanatoasa .

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:51

delia64 1

05.07.2014, 11:56

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu legume si tarhon