Ciorbă din piept de porc

de ionix in Ciorbe, 16 Oct 2010 | 11081 vizualizari

 

pozele nu-s prea clare din cauza ca era fierbinte, aburii bata-i vina :S:S

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc
  • 2 gogosari
  • Doua linguri cu zarzavat
  • 600 ml bors
  • 2 morcovi
  • Doua cepe
  • telina mica
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 pastarnac mare
  • rola cu taitei de casa
  • legatura de patrunjel
  • 3,5 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă din piept de porc:

 Dupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel:

-ceapa taiata cubulete

-Morcovul taiat cubulete

-gogosarii taiati cubulete

- pastarnacul taiat fasii mai groase

-telina taiata-n 4

 Pieptul de porc se spala bine, se opareste si apoi se spala iar in apa calda.

Se pune iar la fiert in apa calda si cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele, cozile de patrunjel si zarzavatul.

Se fierbe la foc iute pana incepe a da in clocot si apoi lasat la foc mic.

Lasam sa fiarba vreo o ora si ceva iar apoi adaugam sucul de rosii.

Cand carnea e aproape fiarta adaugam borsul, care a fost dat intr-un clocot inainte.

Lasam sa dea iar intr-un clocot si adaugam taiteii.

Dupa 8-9 minute adaugam sare si piper dupa gust iar apoi stingem focul.

Punem patrunjel tocat si servim.

Sotul a servit-o cu un ardei iute gras in farfurie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

17.10.2010, 23:36

vreau si eu un castonel fierbintedau 5 linguri ca furcile

ionix 1

17.10.2010, 23:45

@Laly... dar nu de porc..

@Mihaela... pai, doar nu vrei sa faci basici pe limba

@Nadina... iti dau

christyansen 1

14.05.2012, 19:29

o ciorbica excelenta bv bv bv

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat