Ciorba radauteana

de delia64 in Supe/Ciorbe, 5 Apr 2014 | 5046 vizualizari

 

O ciorba gustoasa foarte asemanatoare cu ciorba de burta , doar ca se face din piept de pui .Este foarte apreciata de familia mea .

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 3-4 fire usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 200 gr. smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Intr-o  oala de 5 litri punem 4 litri de apa si pieptul de pui , un praf de sare si lasam sa fiarba spumand din cand in cand .

Intre timp curatam ceapa , morcovii,pastarnacul , telina si le adaugam in oala intregi .

Prazul si usturoiul verde se spala , se taie marunt si se pun in oala la fiert .

Curatam usturoiul  si  il pasam .

Scoatem pieptul si il taiem julien .

Strecuram ciorba si blendaruim legumele .

 Le  punem in ciorba strecurata impreuna cu carnita .

 Cele 2 oua , smantana , faina si usturoiul se amesteca se pune un polonic de ciorba calda  si se desarta in oala .

Se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba , se adauga sare si piper dupa gust .

Eu am pus 2 linguri de otet din borcanul cu ardei iuti  .

La final presaram patrunjel verde .

Ciorba este gata , se serveste calda cu ardei iuti si smantana .

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Am avut pui de tara care ia dat un gust deosebit ciorbitei mele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata