Ciuperci umplute

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2014 | 4185 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • 15 ciuperci
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • 1 catel usturoi (optional)
  • 8 rosii cherii (jumate pentru fiecare ciuperca)
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura ulei sau unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zeama lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercutele le curatam si luam piciorusul de la ele . Asezam ciupercile pe o tava .

Piciorusele le taiem in cubulete mici .

Curatam ceapa si usturoiul si le teiem solzisori (cubulete sau razuite) .

Intr-o tigaie la foc mic punem ulei sau unt , iar cand este incins calim ceapa , dupa 1 minut adaugam usturoiul si piciorusele de la ciuperci taiate . Stropim cu zeama de lamaie( impiedica oxidarea ciupercilor si le ajuta sa-si pastreze culoarea alba) si asezonati cu sare si piper . Lasam sa se caleasca cam 10 minute (maxim ) .

Umplem  ciupercile cu aceasta compozitie (eu am pus cate o lingura plina intr-o ciuperca), asezam deasupra bucati de cascaval si cate o jumate de rosie cherry.

Incalzim cuptorul la 200 grade si punem tava la cuptor  pentru 15 minute .

Sunt bune calde dar si reci

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor