Clatite cu legume

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2010 | 8000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • ulei ptr prajit
  • Ptr. umplutura
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 20 g unt
  • 1/2 lingurita praf curry
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu legume:

Se amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala. Se acopera si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca din nou si se prajesc in ulei 8 clatite subtiri.

Se curata ceapa, se spala si se taie cubulete, iar frunzele verzi se toaca rondele. Se spala legumele, se curata ardeii si morcovii, apoi se taie toate fasii. Se spala si se toaca mararul si patrunjelul. 

Se prajesc putin in unt cubuletele de ceapa, apoi se adauga restul legumelor si se mai calesc 5 minute. Se adauga rondelele de ceapa, mararul si patrunjelul. Se condimenteaza cu sare, piper, praf de curry si zeama de lamaie. 

Se pune umplutura pe clatite, se impatura in patru si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ina 1

14.09.2010, 05:59

Si eu! Multumesc, Ela Ce bine dau clatitele pe farfuria aia!

gaby_duceag 1

14.09.2010, 07:20

Buna dimineata! Mi-am ales micul dejun

Dana_Retetegg 1

06.01.2011, 14:38

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu susan