Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2011 | 10677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 100 gr faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Umplutura
  • 200 gr urda
  • 200 gr feta
  • 2 linguri smantana
  • 400 gr spanac, fiert
  • un praf de nucsoara
  • sare&piper,dupa gust
  • 600 gr ciuperci
  • 1 catel usturoi, tocat marunt
  • 80 gr unt
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • sare,dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac:

1.       Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura ulei.Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin ulei, punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. 2.       Pentru umplutura topeste untul intr-o tigaie si caleste ciupercile.Dupa 3 minute adauga usturoiul si caleste in continuare, amestecand, aprox.5 minute. Adauga patrunjelul si sare ,amesteca si pune deoaprte. 3.       Intr-un vas amesteca urda cu feta, smantana si nucsoara. Adauga spanacul si amesteca bine(eu am mixat totul asa ca spanacul s-a maruntit singur). Adauga sare daca doresti. 4.       Pentru servire, unge fiecare clatita cu cate 1 lingura plina de crema apoi adauga cateva ciuperci si impatureste clatita. Serveste totul cu ciupercile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu crema de somon afumat si branza