Cocoasă

de LidiaChivu in Prajituri, 18 Feb 2014 | 4377 vizualizari

 

Este una dintre prăjiturile uşor de făcut, dar care are efectul scontat de fiecare dată!

 

INGREDIENTE

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 30 ml de ulei
  • 70 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • esenţe
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 1 lingură de cacao
  • coajă de portocală tăiată cubuleţe sau fructe confiate
  • 1 plic de zahăr pudră
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocoasă:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri adăugăm: zahărul tos, zahărul vanilinat, praful de copt, uleiul şi se omogenizează până când gălbenuşurile îşi schimbă culoarea. Apoi, se adaugă treptat laptele şi se încorporează tot treptat, în ploaie, făina. Se mai adaugă, după aceea, esenţele şi coaja de portocală sau fructele confiate şi se lasă deoparte. Peste albuşuri se pune un vârf de linguriţă de sare şi se bat spumă, 3-5 minute. Gălbenuşurile se toarnă uşor peste albuşuri, amestecând foarte uşor până la omogenizare. Pentru a da la cuptor aluatul, avem nevoie de o tavă de gulguf sau de o formă de silicon. (Eu am folosit una în formă de trandafir, din silicon.) Se pune în tavă cam 80% din compoziţie, restul urmând a fi amestecat cu cacao şi turnat, mai apoi, în centrul aluatului. Se nivelează uşor cu lingura şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 50 de minute. Se recomandă a fi scos din tavă şi pudrat cu zahăr pudră după ce se răceşte. 

TIPS-URI

1

Gălbenuşurile se freacă cel mai bine cu o lingură de lemn.

2

Dacă folosiţi tavă de gulguf, folosiţi hârtie de copt.

3

Cât timp se răceşte, prăjitura este de preferat să fie acoperită cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocoasă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

LidiaChivu 1

19.02.2014, 23:18

Va multumesc inca o data pentru calduroasa primire!

Irina 1

05.03.2014, 15:43

Simpla si gustoasa, nu-i asa?

LidiaChivu 1

06.03.2014, 22:53

Te-ai prins, Irina! Cum altfel?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere