Cornulete cu branza si chimen

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 18088 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 270-300 gr. faina
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata
  • sare dupa gust
  • lapte caldut (cca 100 ml)
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • seminte de in (3 linguri)

Umplutura:

  • 150 gr.branza telemea de vaca
  • 100 gr. branza de burduf
  • 1 albus

Pentru uns:

  • 1 ou batut + chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza si chimen:

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de faina. Lasam la dospit 10 min.

Intr-un vas separat asezam faina ramasa, crema de branza, semintele de in, apoi turnam amestecul dospit, amestecam totul foarte bine si lasam aluatul acoperit sa fie ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 5 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 4 bile de aluat ramase.

Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Alina26 1

06.02.2014, 14:16

vai ce bine arata!!!!imi ploua in gura!!!!!

Carmen 1

28.08.2015, 12:27

aluatul este suficient de elastic ca sa poata fi folosit la un corn mai mare? Cred ca sunt dementiale

Valclaudia 1

28.08.2015, 21:49

clar se poate folosi si la cornuri mai mari

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete pizza