Cornulete cu marmelada

de adry88 in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 3891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • 5 linguri de untura
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • apa calduta
  • coaja de lamaie
  • 1 cub de drojdie
  • marmelada
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu marmelada:

Intr-un bol amestecam faina cu coaja de lamaie, zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,acoperim si lasam la dospeasca 10 min,

Adaugam iaurtul,ouale batute,unturasi incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam apa calduta)acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Cand a crescut il vom imparti in 2 si formam cate o bila,

Intindem aluatul in forma de cerc pe masa infainata si taiem triunghiuri,adagam cate 1 lingurita de marmelada si rulam,

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos,

Eu am facut din jumatate de coca cornulete si din cealalta pateuri cu marmelada

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post