Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 3146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 450 g branza vaci
  • 50 ml lapte dulce
  • 50 ml smantana grasa
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 30 g unt topit
  • crema de ciocolata
  • 1 ou ptr uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata:

Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am omogenizat mai intai cu o lingura, apoi am inceput sa framant usor. Treptat am pus si uleiul, continuand framantarea cca 10-15 minute, cand aluatul a devenit moale si usor lipicios. Am acoperit vasul cu o folie alimentara si cu un prosop curat. Am bagat vasul in cuptorul cu microunde (inchis, normal!) si am lasat la crescut cca 1 ora.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa unsa cu putin ulei, l-am impartit in 12 bile de cca 110 g fiecare. Fiecare bila am aplatizat-o cu sucitorul, am uns fiecare cerc cu unt topit, apoi am facut o crestatura razanta, si am rulat formand un con. Eu am facut 6 cornuri cu unt si 6 cu ciocolata, asadar pentru celelalte 6 am procedat la fel, doar ca in loc de unt am pus crema de ciocolata. Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, pe care le-am acoperit cu folie alimentara, si le-am lasat la crescut cca 30 minute.

Am uns fiecare corn cu ou batut si am dat tava la cuptorul preincalzit la 1700C pentru 50 minute.

Pofta buna va doresc!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

09.12.2015, 02:12

Ce harnicuta

diaconta 1

09.12.2015, 08:56

Ce bune or fi fost

miki_a 1

09.12.2015, 14:10

Delicioase!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta-placinta tropeziana