Cornuri pufoase

de Cris2711 in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 24260 vizualizari

 

Reteta asta a lui Gabytza de la Brosteni i-a mai innebunit si pe altii de pe aici,de ex.Motanel,Cleme))),le-au facut si nu au regretat,astazi n-am avut io stare si le-am executat.No acum serviti de care va plac .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr. branza de vaci
  • 3 linguri cu smantana groasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Umplutura:
  • dulceata de care va place voua,cu nuca macinata
  • ciocolata cu nuca macinata
  • Nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.

Am luat un castron mai mare in care pus:

-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.

Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.

Din laptele caldut se toarna putin,cate putin peste compozitia de aluat.

Se omogenizeaza toate ingredientele si apoi se framanta bine,circa 10-15 minute.Apoi se lasa aluatul in castron la temperatura camerei,sa creasca cel putin 1 ora.

Apoi se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate de aluat se intinde cu sucitorul ,pana are forma unei pizza,se taie pe sistemul felii de pizza,felii pe care se pune umplutura care va place voua.

Apoi se ruleaza cu grija ,de la baza spre varf.

Se aseaza frumos pe o tava unsa bine sau peste hartie de copt.

Se pun cornurile unul langa celalat,se ung cu pensula ,cu ou batut bine cu furculita.

Se repeta procedura cu  a doua bucata de aluat.

Eu am facut 2 tavi din compozitie,circa 20 de cornuri.

Apoi se adauga in cuptorul incins la 175-180°C.

Se lasa circa 20-25 de minute ,pana au o culoare aurie,vezi foto.

Cand sunt gata, se scot de la cuptor,se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Se ung deasupra cu ou.

2

In aluat am pus coaja de portocala rasa.

3

Se pot umple cu dulceata,Nutella .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun